top of page

Eerste training ‘Sociale veiligheid door inrichting en beheer’ voor buurtpreventieteams een feit

De eerste training ‘Sociale veiligheid door inrichting en beheer’ voor buurtpreventieteams door Art of Safety is een feit. Vorige week is een groep van coördinatoren van buurtpreventieteams in Sittard-Geleen getraind in het toepassen van richtlijnen waarmee door inrichting en beheer de sociale veiligheid van de buurt kan worden verbeterd. De training vond plaats in twee dagdelen, met op de afsluitende dag een schouw en praktijkoefening in de wijk. Met name het praktijkdeel viel in de smaak. Momenteel wordt bekeken op welke wijze de training verder verbreed kan worden voor buurtpreventieteams in Sittard-Geleen.

De doelstelling van de training is om het kennisniveau van de buurtpreventieteams te verbreden en de sociale veiligheid in de buurt zodoende te vergroten. Buurtpreventieteams hebben een belangrijke rol in het vergroten van de sociale veiligheid in de buurt. Eén manier waarop de teams dit doen is door gelegenheidsbeperking, bijvoorbeeld door bewoners tips te geven over inbraakpreventie. Door de teams te leren op welke wijze de inrichting en het beheer van een pand, straat, plein, park of parkeerterrein de sociale veiligheid beïnvloedt, worden de mogelijkheden van gelegenheidsbeperking verder vergroot.

Interesse in een training voor uw buurtpreventieteam? Neem dan contact op met Art of Safety via artofsafety@outlook.com of 06-49 99 26 95.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page