top of page

Over Art of Safety

Art of Safety is een bedrijf van Tom Bindels. Onder de vlag van Art of Safety is Tom werkzaam als zelfstandig adviseur op het gebied van integrale veiligheid, openbare orde en CPTED. Daarnaast is Tom werkzaam voor het Event Safety Institute en Crowdprofessionals als adviseur en trainer op het gebied van evenementenveiligheid en crowd management. 
 
Na de Bachelor studie Integrale Veiligheidszorg aan de Hogeschool Zuyd, heeft Tom een Master of Science (MSc) behaalt in Public Administration, met als specialisatie Crisis and Safety Management aan de Universiteit Leiden.
Tom heeft een post HBO diploma in Crime Prevention Through Environmental Design (CPTED) en een Level 5 Diploma in Crowd Science & Risk Analysis (HBO niveau). 
 
Tom heeft brede ervaring in het werkveld van integrale veiligheid zowel met betrekking tot crisisbeheersing als met betrekking tot criminaliteitspreventie en sociale veiligheid. Hij heeft gewerkt voor verschillende Veiligheidsregio’s in Nederland op het gebied van grensoverschrijdende samenwerking bij rampen en ongevallen. Hij heeft 7 jaar ervaring op het gebied van integrale veiligheid bij de gemeente Sittard-Geleen. In de functie van Regisseur was hij onder andere verantwoordelijk voor het integrale veiligheidsbeleid van de gemeente heeft hij diverse criminaliteitspreventieprojecten uitgevoerd. Vervolgens was hij tot 1 juni 2016 bij de gemeente Sittard-Geleen verantwoordelijk voor de crisisbeheersing, veiligheid bij evenementen en betaald voetbal en projectleider van het project cameratoezicht.
 
Voor het complete CV, zie:  
 
 
bottom of page